maandag 10 december 2012

Nederland sta op, leef en wees weer solidair


Een aantal weken geleden heb ik op mijn blog een artikel gepubliceerd ' Nederland ontwaakt '. Sindsdien zijn mijn waarschuwingen helaas uit gekomen, Hamas heeft zijn raketten afgevuurd, Turkije vraagt om Patriots om zich te beschermen tegen mogelijke aanvallen vanuit Syrië, China heeft zijn eerste vliegkampschip operationeel met - jazeker- de eerste vliegtuigen die kunnen landen en opstijgen vanaf dit vliegkampschip.
Het is een trend die zelfs voor blinden zichtbaar moet zijn en voor doven hoorbaar.

Vrede is niet eeuwig, ook niet in Europa, vrede is broos  en kan ieder moment verworden tot een nachtmerrie.

Onze MINDEF heeft actie ondernomen, althans mbt Turkije, al ruim 60 jaar een loyale NAVO bondgenoot. MINDEF stuurt 2 batterijen Patriots met 360 militairen. Een overtuigende daad na onze smadelijke aftocht uit Uruzgan.

Afgelopen zaterdag heeft onze MINDEF vervolgens duidelijk aangegeven in een interview in
' De Telegraaf ' dat verder bezuinigen op Defensie niet meer kan. Zij heeft een lijn getrokken in het strand, net als generaal Douglas Mac Arthur toen in 1942. MINDEF zal pal staan voor een goed uitgeruste, moderne, financierbare Krijgsmacht die multidisciplinair en expeditionair tot in het hoogste geweldsspectrum in zetbaar is, in het belang van ons Koninkrijk, in overeenstemming met onze economische positie, naar ik hoop. Wij zijn, after all, de 16e economische natie ter wereld.

Het getuigt van een grote voorzienbaarheid dat Nederland -  naast Duitsland en de USA - over dit soort  Lucht afweersystemen beschikt. Door deze bijdrage aan Turkije zet Nederland zich weer op de kaart. Vanavond hoorde ik mevr. Ploumen- onze ' Minister van Handel ' - in het buitenland- zich uitspreken over de inzet van ' trainingsmissies'  in Mali.  Neem deze signalen op als een positieve kentering in het politieke denken in Den Haag, er is echt een kentering ten goede op gang gekomen. Daarvan ben ik overtuigd, met een team als  mevrouw Hennie  Plasschier als MINDEF en een Frans Timmermans als MIN BUZA.
Een periode van ruim 10 jaar navel staren, inkennigheid, calimero gedrag, egoïsme, en het alleen maar gericht zijn op het Nederland achter de dijken, loopt hoogstwaarschijnlijk op zijn eind, net op tijd. Veel langer had het niet kunnen duren, wij zouden gebrandmerkt worden tot de risée van de zich zelf respecterende naties in de wereld.

Onze media en televisie zenders vanuit Hilversum zullen hun arrogante en badinerende houding, hun  niet objectieve, niet feitelijke, eenzijdig gerichte cynische berichtgeving- aan moeten aanpassen. Dat wordt hoog tijd.

Positieve inbreng aan MINDEF,  haar steunen als Minister met onze inbreng, suggesties, commentaar, aanbevelingen, kortweg gezegd :  DRAAGVLAK vanuit het Nederlandse Volk-  - het was ooit haar ideaal om in de Krijgsmacht te dienen - dat is nodig, er dreigen immers alweer bezuinigingen in het voorjaar van 2013 als het Nederlandse Volk niet van haar angsten wordt verlost en eindelijk weer eens gaat leven en geld gaat uitgeven, immers sparen tot je dood - er wordt per dag in Nederland ruim 80 miljoen EURO gespaard- voor als het ' slecht' gaat, terwijl juist NU geld moet worden uit gegeven om de economie weer op gang te krijgen, waardoor de Overheid weer ruimer bij kas zal zitten en er dus NIET bezuinigd hoeft te worden....... de spreuk ' angst is een slechte raadgever,' zegt toch genoeg ? Waar is onze weerbaarheid, onze daadkracht, ons enthousiasme, onze veerkracht? Zijn wij door 67 jaar vrede dan inderdaad zo gedegenereerd tot nietszeggende, gulzige, egoïstische  consumerende zombies ?

Nederland zit in een duivelse, negatieve, vicieuze cirkel, althans dat lijkt zo. Dat ligt niet in de laatste plaats aan onze politici die zich slechts laten leiden door cijfers, financiële markten, angst voor hoge rentes, koopkrachtplaatjes etc etc. En dus : negatieve berichtgeving, dag in, dag uit.
Je wordt er dood, en dood ziek van, alsof de wereld - in Nederland - uit niets anders meer bestaat,  terwijl het Midden Oosten in brand staat, en de armoede en werkloosheid  in de EU stijgt tot een onhoudbaar niveau. Dat wordt vroeg of laat pas echt een probleem, voor ons allemaal.

Mark Rutte behoort wat mij betreft tot de super categorie van boekhouders - tegenwoordig Chief Financial Officer betiteld -,  met een volstrekt gebrek aan visie, idealisme, daadkracht, en zicht op een toekomst voor ons land als lid van de EU. Slechts financieel gericht- zoals zovelen van zijn generatie- denkend dat met geld alles maakbaar en oplosbaar is. Hij is onlangs van een Koude Kermis thuis gekomen, echter, als hij zich niet drastisch aanpast- in de zin dat het leven, de maatschappij, meer is dan geld alleen- zal hij zijn Waterloo spoedig tegemoet gaan.

Staatslieden hebben wij nodig die richting , een ' joie de vivre'  aan ons land geven ! Weg met dat als maar doem denken, Nederland leef, er is zoveel  waar wij dankbaar voor kunnen zijn, een Nederland dat wij met zijn allen hebben opgebouwd, sta op, werp af dat doem denken, wees eindelijk weer solidair en bouw aan onze toekomst. Werp af dat egoïsme, wij laten ons toch niet regeren door louter eigen belang, hedge funds, financiële markten en ' Banks too big to fail  ?

Wat dat betreft komt onze MINDEF veel sterker over.

Nederland moet uit deze vicieuze cirkel van behoudzucht, angst en egoïsme. Nederland behoort tot een van de rijkste landen ter wereld en zeker binnen de EU, wij gedragen ons alsof het einde der tijden naderbij komt, dat zal zijn oorsprong hebben in de pessimistische calvinistische volksaard.
Nederland start living and praise every day !


Come Fly with me

Ton Welter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten