zondag 7 september 2014

Brief aan fractievoorzitters Eerste en Tweede Kamer alsmede voorzitters Vaste Kamercommissie Defensie




Den Haag, 4 september 2014


Geachte heer/mevrouw,

Graag verzoeken wij uw aandacht voor het navolgende.

Al geruime tijd bemerken wij dat er in brede kringen van onze samenleving een toenemende onrust bestaat vanwege de internationale politieke situatie in de wereld, met name zoals die zich ontwikkelt in Europa.
Deze onrust is al enige tijd voelbaar, en is door de oorlogshandelingen in Oost - Europa en het 
Midden- Oosten sterk toegenomen.
Men maakt zich zorgen en voelt zich onzeker. Het lijkt wel of de zekerheid van ons bestaan, onze externe veiligheid op zijn minst onder druk komt te staan. De kranten staan bol van onrustbarende artikelen, TV, Twitter en You Tube laten onverbloemd de verschrikkingen zien die dagelijks plaatshebben. Er wordt zelfs openlijk gewaarschuwd voor oorlog in Europa.
Ongetwijfeld zal het kabinet binnen de NAVO en de Europese Unie voeling houden met de bondgenoten, maar dit geschiedt over de hoofden van het publiek heen. De mensen wordt weinig houvast geboden. Inderdaad, de begroting van Defensie wordt met een klein bedrag verhoogd, maar dit kabinet heeft daar eerder al geld weggehaald en het vorige kabinet nog meer. Het is dus niet meer dan een klein en vooral symbolisch gebaar.
Met symbolen wordt geen tegenstander adequaat bestreden. Het gaat om inhoud.

Om Defensie te versterken zijn langjarige investeringen noodzakelijk en daarmee samenhangend goed geoefend personeel. Men kan in een jaar meer afbreken dan in vijf jaar kan worden opgebouwd. En precies dat is de afgelopen jaren gebeurd. Kennelijk voelt het kabinet niet de urgentie die de samenleving juist zo ongerust maakt.

Daarom doen wij een beroep op U, Tweede Kamer der Staten-Generaal, om de regering voor te gaan in het antwoorden op de stem vanuit het volk. De Coalition for Defense heeft getracht dit gevoel van onbehagen met deze brief aan u te verwoorden.

Bijgaand treft u de Aanbiedingsbrief aan bij ons rapport: ' Nederland heeft een Zwitsers zakmes nodig ' alsmede ons rapport. Wij beogen met dit rapport een maatschappelijke discussie op gang te brengen over de staat van onze veiligheid, extern zowel als intern. Wij nodigen u uit kennis te nemen van de inhoud en zo mogelijk dit rapport op uw agenda te zetten en deel uit te laten maken van uw beraadslagingen.

Wij zien uw reactie met belangstelling tegemoet,

hoogachtend,
Coalition for Defense,
Ton Welter

Oprichter en Directeur

Bijlagen : Aanbiedingsbrief

Rapport ' Nederland heeft een Zwitsers zakmes nodig '













Geen opmerkingen:

Een reactie posten