zondag 7 september 2014

Aanbiedingsbrief bij rapport ' Nederland heeft een Zwitsers zakmes nodig' aan Staten Generaal



Den Haag, 4 september 2014

Nederland heeft een Zwitsers zakmes nodig
Geachte heer, mevrouw,

Coalition for Defense doet een indringend beroep op u om kennis te nemen van deze brief en het bijgevoegde rapport "Nederland heeft een Zwitsers zakmes nodig”.
Nederland heeft een Zwitsers zakmes nodig om haar veiligheid binnen het NAVO-verdragsgebied en de bescherming van de ‘sea lines of communication’ te waarborgen. Zoals uit het bijgaande rapport van de Coalition for Defense (CFD) blijkt, is de hiernavolgende prioriteitenlijst voor Nederland van vitaal belang:

Prioriteitenlijst Nederlandse krijgsmacht:
1. Verhogen van de digitale weerbaarheid (cyberspace/warfare)

2. Verhogen van de economische veiligheid

3. Flexibele afschrikking

4. Beveiliging Europa en haar periferie

Toelichting:

Ad 1: Ter bescherming van de vitale nationale infrastructuur en bedrijfsleven, in samenwerking met het
Ministerie van Veiligheid en Justitie, en ter bescherming van het eigen militaire optreden.

Ad 2: Inzet van de: 

· Koninklijke Marine rondom West- en Oost-Afrika (piraterij) en ter bescherming van de ‘sea lines of communication’ (internationale handelsbelangen);

· Koninklijke Luchtmacht boven Benelux luchtruim, i.s.m. de Kon. Belgische Luchtmacht, en elders met het oog op het vrij gebruik van het luchtruim;

· Koninklijke Landmacht ter bescherming van de nationale infrastructuur; buiten Nederland met het oog op de continuïteit van de globale economische en technologische stromen (NAVO- verdragsgebied en internationale rechtsorde).

Ad 3: Met het oog op het voorkomen van conflicten in Europa en haar periferie:

• Deelname/samenwerking van Koninklijke Marine met NAVO-bondgenoten in de wateren rond Europa.

• Consistente inzet van de Koninklijke Luchtmacht met NATO-bondgenoten (QRA) voor airpatrolling in de ‘air lines of communication’ boven Europa;

• Deelname en samenwerking met NAVO-bondgenoten van de Koninklijke Landmacht om een '2e Oekraïne' te voorkomen via krachtige maatregelen.

Ad 4: Met het oog op het vermijden van overloopeffecten van conflicten buiten Europa en om de
maatschappelijke veiligheid in Europa te verzekeren:

· de inzet van de gehele krijgsmacht i.s.m. NAVO-bondgenoten in Europa en op de geopolitieke breuklijnen in haar periferie: Oost-Europa, de Oost en Zuidflank van Europa: Midden-Oosten, (Noord) Afrika.

In het bijgaande rapport is ook aangegeven waarom en hoe onder de Nederlandse bevolking, parlement, opiniemakers, pers, decisionmakers en het Kabinet, draagvlak, bewustzijn en ondersteuning verworven dient te worden voor een geloofwaardige en krachtige Defensie conform de aangegane NAVO-verplichtingen, in het belang van Nederland en toekomstige generaties.

CFD (www.coalitionfordefense.com) is een onafhankelijke stichting, niet gebonden aan enige politieke partij of geloofsrichting, die zich inzet om het draagvlak voor Defensie te vergroten en Defensie weer ‘op de agenda’ te krijgen – in de politiek, onder de jeugd, de Nederlandse kiezers en onder opinieleiders. CFD komt op voor de belangen van de Nederlandse krijgsmacht in Nederland, en als bondgenoot/partner respectievelijk van NAVO en de Europese Unie. Een betrouwbaar, goed uitgerust en modern defensieapparaat is geen luxe, maar noodzaak. Wij hebben daardoor al ruim 70 jaar vrede in de EU en in ons eigen land.

CFD is een burgerinitiatief voortgekomen uit het feit dat de jarenlange bezuinigingen op het defensiebudget geleid hebben tot een krijgsmacht die niet of nauwelijks nog aan haar verplichtingen kan voldoen zoals gesteld in artikel 97 van de Grondwet. Daarbij gevoegd de almaar toenemende bedreigingen voor de veiligheid van Nederland en het NAVO-verdragsgebied in Europa en haar periferie, afgezien van bedreigingen voor de internationale handelsstromen; een veiligheid die van eminent belang is voor een handelsnatie als Nederland.

Onze huidige en toekomstige welvaart is afhankelijk van een zekere mate van stabiliteit en veiligheid in de landen waar Nederland wereldwijd handel mee drijft. Die stabiliteit en veiligheid staan nu onder druk en bedreigen de positie van het Koninkrijk der Nederlanden, als NAVO-bondgenoot, als medeoprichter van de EU, haar positie als 17e economische natie ter wereld, en haar positie aan de tafel van internationale fora als de G20, VN, NAVO en EU.

Met de hier genoemde prioriteitenlijst en het bijgevoegde rapport wil CFD de veiligheid van Nederland binnen het NAVO-verdragsgebied en de bescherming van de ‘sea lines of communication’ waarborgen. Coaliton for Defense ziet uw reactie met belangstelling tegemoet.

Hoogachtend,

Ton Welter,

Oprichter/directeur Coalition for Defense

Bijlage: Rapport: ' Nederland heeft een Zwitsers zakmes nodig '













Geen opmerkingen:

Een reactie posten